- Serverar: 15 portioner
- Tid: 5 timmar
Skriv ut
En hemlagad fond är betydligt godare än en färdig på flaska!
Instruktioner
- Börja med att skala alla grönsaker och rotfrukter. Dela upp i ganska stora bitar (dela en morot till ca 3 bitar och resten ungefär samma storlek). Lägg på en stor plåt tillsammans med hummerdelarna och ha på tomatpurén. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills allt har fått en mörk färg.
- Häll alltsammans i en stor kastrull tillsammans med pepparkorn och persiljekvistar. Häll vatten i kastrullen, när det täcker alltsammans så tillsätt ca 4-5 liter till. Låt detta koka i ca 4-5 timmar och ta bort skummet då och då, sila sedan detta och låt vätskan koka tills du har bra smak på den.
- Utmärkt att göra hummersoppa på till exempel.
Publicerat den
25 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar