Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummerfond

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

En hemlagad fond är betydligt godare än en färdig på flaska!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala alla grönsaker och rotfrukter. Dela upp i ganska stora bitar (dela en morot till ca 3 bitar och resten ungefär samma storlek). Lägg på en stor plåt tillsammans med hummerdelarna och ha på tomatpurén. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills allt har fått en mörk färg.
  2. Häll alltsammans i en stor kastrull tillsammans med pepparkorn och persiljekvistar. Häll vatten i kastrullen, när det täcker alltsammans så tillsätt ca 4-5 liter till. Låt detta koka i ca 4-5 timmar och ta bort skummet då och då, sila sedan detta och låt vätskan koka tills du har bra smak på den.
  3. Utmärkt att göra hummersoppa på till exempel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.