Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummerpannacotta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyx och flärd ger denna ljuvliga pannacotta. Perfekt som förrätt på Nyår eller annat festligare tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv humrarna på mitten och plocka bort magen. Ta ur köttet från stjärt och klor och hacka hummerköttet.
  2. Bryn hackad lök, finhackad rotselleri, tomatpuré och krossade hummerskal i smör i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, vin, timjan, pepparkorn och salt.
  3. Koka upp och låt sjuda 15 minuter. Sila och häll tillbaka fonden i kastrullen. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 minuter.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm hummerfonden och grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält ner i den varma grädden under omrörning.
  5. Blanda det hackade hummerköttet med hackad dill, citronskal (endast det gula) och citronsaft.
  6. Fördela hälften av blandningen i 4 portionsformar eller glas. Slå på den varma hummergrädden och ställ kallt att stelna ca 3 timmar.
  7. Toppa pannacottan med resten av hummersalladen och eventuellt forellrom eller annan rom vid servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.