Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummerpizza med Picklad silverlök och Srirachamajo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pizza brukar oftast förknippas som skräpmat, men denna pizza är det lyx och flärd på kan jag lova! Srirachasås är en thailändsk het chilisås, uppkallad efter thailändska kuststaden Si Racha.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pizzadeg: Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på det ljumma vattnet. Tillsätt salt, socker och olivolja. Blanda i vetemjölet, lite i taget men spara lite till utbakningen, och arbeta degen smidig, 5-10 minuter. Låt degen jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  2. Picklad silverlök: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skiva löken tunt och lägg skivorna i en glasburk. Häll på den ljumma lagen. När löken svalnat helt är den klar att servera.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till avlånga tunna pizzabottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred färskosten jämnt över bottnarna, men lämna 1 cm vid kanten. Skala och ta ut all kött från humrarna. Skär hummerköttet i bitar och fördela det över pizzorna. Strö över den rivna osten och grädda dem i 10-15 minuter.
  5. Srirachamajo: Rör ihop sirirachasås och majonnäs.
  6. Ta ut pizzorna ur ugnen, strö över lite flingsalt, peppra och ringla över srirachamajon. Strö över krasse och lägg på några picklade lökringar. Servera resten av löken i en skål vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.