Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummersoppa med tabascogrädde och ostpinne

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Tabascokryddad hummersoppa med gratinerade ostpinnar från programmet halv 8 hos mig. Receptet hade killen gjort från Pluras kokbok och det verkade vara riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Soppa Sätt lite smör i en kastrull och lägg i lök, morot, chili, vitlök samt fänkål. Se till att de får färg.
  2. Slå på vitt vin och koka upp, häll i buljong och låt det sjuda 30-40 minuter utan lock. Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Peppra och salta efter behag, sila och servera med tabascogrädde
  3. Tabascogrädde: Vispa grädden lagom hård. Smaka av med peppar och salt. Stänk i lite tabasco, inte för mycket, inte för lite.
  4. Ostpinnar Tina smördegsplattan och skär i remsor. Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsaltet. Vrid och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter tills de har fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.