Hummersoppa med tabascogrädde och ostpinne

Tabascokryddad hummersoppa med gratinerade ostpinnar från programmet halv 8 hos mig. Receptet hade killen gjort från Pluras kokbok och det verkade vara riktigt gott.

Ingredienser

1 gul lök, hackad
1 morot, tärnad
½ chilifrukt. skivad
2 vitlöksklyftor, hackade
½ fänkål, skivad
1 msk smör
2 dl vitt vin
6 dl hummerbuljong
2 dl grädde
Peppar
Salt

Tabascogrädde:
2 dl grädde
Salt
Peppar
Tabasco

Ostpinne:
1 dl riven ost
1 smördegsplatta fryst
1 vispat ägg
Flingsalt efter smak

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1871
Sparat:
35

Gör så här

Soppa
Sätt lite smör i en kastrull och lägg i lök, morot, chili, vitlök samt fänkål. Se till att de får färg.

Slå på vitt vin och koka upp, häll i buljong och låt det sjuda 30-40 minuter utan lock. Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Peppra och salta efter behag, sila och servera med tabascogrädde

Tabascogrädde: Vispa grädden lagom hård. Smaka av med peppar och salt. Stänk i lite tabasco, inte för mycket, inte för lite.

Ostpinnar
Tina smördegsplattan och skär i remsor. Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsaltet. Vrid och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter tills de har fin färg.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Hummersoppa recept
över 2 månader
av Kicki8
över 2 månader
av micand
över 2 månader
av styvan
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.