Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska ärt- och broccolibiffar

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Glutenfria och vegetariska biffar på broccoli och ärtor som sedan serverades med hummus på solroskärnor i en söt omelett

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
  2. Koka sedan upp en stor kastrull med vatten och häll i broccolin och ärtorna. De ska bara bli mjuka och sedan häller du av vattnet, tillsätt resterande ingredienser i kastrullen med grönsakerna och mixa med en stavmixer till önskad konsistens. Krydda ordentligt (smaka av här alltså, viktigt med mycket smak :p).
  3. Låt sedan smeten stå i ca 10 minuter, olja under tiden in 2 bakplåtspapper och lägg upp på två plåtar. Hetta upp en stekpanna med kokosolja (ca 1-2 msk olja). Blöt sedan händerna och ta upp en hand smet och forma till en biff, upprepa med resten sen och stek dem i några minuter per sida på hög värme. Jag fick steka i två omgångar, lägg biffarna på plåtarna och tillaga klart i ugnen i ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.