Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hummus med sting

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En god kraftig hummus som passar utmärkt till en fest-meze av libanesiskt tunnbröd, oliver av alla dess slag, kapris, grillad zucchini, eldig fefferoni, lite strimlad stekt oxfilé och en ordentlig sallad. Ändrad stavning och utseende efter manual.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg linser och bönor i blöt enligt förpackningen, blanda i sesamfrön i den blötläggning som tar längst tid. Skölj av noggrant före och efter för att få bort ev sand, jord, skalrester osv.
  2. Lägg samtliga ingredienser utom salt i en mixer eller matberedare. Börja med oljan, då undviker du att saker fastnar i botten.
  3. Mixa tills hela blandningen precis har fått samma konsistens. Häll i 1 tsk salt och mixa tills helt slät och smaka av.
  4. *Om det behövs mer salt, häll i ytterligare 1/2-1 tsk. Ta lite i taget, mixa runt det, och smaka av igen.
  5. *Ibland, beroende på bönorna och linsernas konsistens, kan det krävas ytterligare lite salt. Men tänk på att det som smakar lagom salt när du smakar av kan upplevas som betydligt saltare i större portioner, i synnerhet om du tänkt avnjuta den tillsammans med salt mat som oliver.
  6. För lite extra krämighet kan du vid ett senare blanda ut din hummus med ett par matskedar äkta crème fraîche.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • [email protected] 4 juni 2010

    Ska bönorna vara råa? du säger ingen konserv men du säger inte inte att man ska koka heller. Bara undrar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.