Underbart god.
Vill man har mycket kräm i, ta gärna dubbel sats av krämen.
Till omväxling...
Man kan även använda citron och då blir det lemon curd kräm.
Instruktioner
- Börja med krämen.
Ta fram smöret en bra stund innan, så det blir mjukt, eller micra det i micron några sekunder.
Tvätta och borsta apelsinen väl, finriv skalet och pressa ut apesinsaften.
Blanda apelsinskalet med pressad apelsin, ägg och socker i en tjockbottnad liten kastrull. Sjud det på svag värme till en tjock kräm under ständig vispning.
- Skär det mjuka smöret i bitar och vispa ner det i krämen.
Låt krämen svalna.
- Rulltårtan:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vänd ner det i ägg och socker smeten.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 5 minuter.
- Strö 1 msk strösocker på ett bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan på pappret.
Låt den svalna något och dra sedan försiktigt bort papperet. Låt kallna.
- Bred den kalla orange curd krämen på rulltårtebottnen och rulla ihop till en rulltårta.
Publicerat den
12 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar