Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med orange curd kräm á la Monika

 
Skriv ut

Underbart god. Vill man har mycket kräm i, ta gärna dubbel sats av krämen. Till omväxling... Man kan även använda citron och då blir det lemon curd kräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med krämen. Ta fram smöret en bra stund innan, så det blir mjukt, eller micra det i micron några sekunder. Tvätta och borsta apelsinen väl, finriv skalet och pressa ut apesinsaften. Blanda apelsinskalet med pressad apelsin, ägg och socker i en tjockbottnad liten kastrull. Sjud det på svag värme till en tjock kräm under ständig vispning.
  2. Skär det mjuka smöret i bitar och vispa ner det i krämen. Låt krämen svalna.
  3. Rulltårtan: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vänd ner det i ägg och socker smeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 5 minuter.
  4. Strö 1 msk strösocker på ett bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan på pappret. Låt den svalna något och dra sedan försiktigt bort papperet. Låt kallna.
  5. Bred den kalla orange curd krämen på rulltårtebottnen och rulla ihop till en rulltårta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.