- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Behöver inte jäsas, de innehåller inte jäst
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275° .
Rör ihop de torra ingredienser. Tillsätt filmjölk.
Det blir lös deg.
Tag två bakplåtar med bakpapper på. Strö mjöl på pappret och dela degen till 4 delar, 2 klickar på en plåt. Strö mjöl över degen (mjöla också händerna).och platta till ca 17 cm runda och 1 cm tjocka kakor . Borsta bort överbliven mjöl så att mjölet inte bränns i ugnen.
Nagga små hål med en gaffel innan de ska in i ugnen.
Grädda i ugnen i ca 7-8 minuter eller tills de har fått lite färgfläckar.
Låt dem kallna på galler under bakduk.
- Obs.
Man får inte arbeta kornmjöl för länge, bara så att allt precis blandas. Kornmjöl har egenskap att det blir segt om man blandar för länge.
Publicerat den
26 februari 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ingredienserna har jag fått av min bror och jag har själv beskrivit tillagninen.
Förra gången när jag bakade Rieska så jag tog 2 dl filmjölk och 2 dl Grekisk yoghurt och det blev gott också.
Man får inte arbeta förlänge med kornmjöl, bara att allt precis blandas. Kornmjöl har egenskap att det blir segt om man blandar för länge.
Absolut ingen filmjölk i rieska o bara lite jäst!! uppfödd på rieska i Tornedalen
Det finns många rieskarecept i Finlad och det här är det bästa som jag har ätit! Jag är uppfödd i Uleåborg och där åt vi Rieska.
Även om det är rätt eller inte gillar vi detta bröd! Jag tyckte visserligen att det blev lite "stabbigt" första gången, så jag ökade till 1 tsk bikarbonat, då blev det toppen! Det kommer att bli en favorit, enkelt och snabbt, dessutom mindre kladdigt än vad jag trodde! Tack för receptet!!