Detta är ett av mina favorit bröd. Det är ett nyttigt, gott och saftigt bröd som håller sig länge.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Kan man byta ut youghurten mot fil ?
Gör detta bröd nu! Luktar ljuvligt i hela huset. Jag tog fil istället för yoghurt, hoppas att detta inte gör så stor skillnad.
Har bakat detta brödet ett par år nu och vi älskar det!
Hej! Tänkte göra detta bröd snart tror jag (har så mycket jag skall göra i köket! :) ) och satt och läste igenom nu.. men kom på, det är ingen jäst i alltså? Påminner ju litegrann om det bröd jag brukar baka (nötbröd bland mina recept) så får nog göra detta och se hur skillnaden blir när det är ett ojäst bröd. :)
Mmm, tog ut min "debutlimpa"(första limpa jag någonsin gjort, så grattis) ut ur ugnen tidigare ikväll - luktar ljuvligt och har gjort det i flera timmar nu, rena fröjden~
Mums!!! Det här brödet var verkligen jättegott! Och så snabbt och enkelt att göra! Jag bytte ut vetemjölet mot hälften dinkelmjöl och hälften grahamsmjöl och det blev väldigt bra! Tack för det här receptet!
Helt underbart gott! Min man bad mig göra detta bröd eftersom han gillar Russin, något jag aldrig vart förtjust i, men tänka sig, det var hur gott som helst!
Gott bröd! Jag gillar inte russin så mycke, men det var gott i brödet. Kommer o göra detta fler gånger!
Gjort brödet för tredje gången. Denna gången tog jag dubbel sats så jag fick två bröd. Så mega gott bröd. Baka det!!!"!
Gott och enkelt. Nu bakar vi detta flera gånger i veckan :) Jag brukar blanda lite olika mjölsorter och ibland tar jag bort ½dl russin och ersätter med t ex torkad aprikos :)
mycket gott bröd . här nere på cypern finns inget mörkt bröd så jag bakar 1 gång i veckan och provar mig fram .bytt ut vätskan till öl samt har i 1 dl solroskärnor. kanel. blir jättebra tack
Går att byta ut vätskan till nästan vad som helst. Använder oftast kefir.eller öl Har ii solroskärnor ,linfrö, kanel och mängder valnötter. Är väldigt populärt här på cypern. Passar till alla pålägg