Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hussini

 
Skriv ut

Huså bröds tolkning av Italienska grissini kallas självklart för Hussini. De knapriga brödpinnarna är relativa lätta att baka. Degen ska vara ganska lös i konsistensen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Häll ljummet vatten i en bunke och smula i jästen. Tillsätt honung, olja och salt samt blanda i de två mjöltyperna. Arbeta degen smidig och blank. Degen ska vara ganska lös och smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Hacka pumpakärnorna grovt och blanda dem i en liten skål tillsammans med sesamfrö och flingsalt.
  4. Kavla ut degen till en rektangel, 10 cm bred och 2 cm tjock. Pensla degen med lite vatten. Strö fröblandningen jämnt över degen. Tryck fast fröblandningen med kaveln samtidigt som du kavlar ut den till 1 ½ cm tjocklek.
  5. Använd en sporre eller kniv för att skära 1 ½ cm breda remsor av degen. Vira ihop remsorna två och två. Lägg de ihopvirade remsorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20-30 minuter.
  6. Grädda i ugnen tills de fått fin brun färg, ca 15-20 minuter.
  7. Låt pinnarna torka som skorpor, på eftervärme med ugnsluckan på glänt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.