Huså bröds tolkning av Italienska grissini kallas självklart för Hussini. De knapriga brödpinnarna är relativa lätta att baka. Degen ska vara ganska lös i konsistensen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Häll ljummet vatten i en bunke och smula i jästen. Tillsätt honung, olja och salt samt blanda i de två mjöltyperna. Arbeta degen smidig och blank. Degen ska vara ganska lös och smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Hacka pumpakärnorna grovt och blanda dem i en liten skål tillsammans med sesamfrö och flingsalt.
- Kavla ut degen till en rektangel, 10 cm bred och 2 cm tjock. Pensla degen med lite vatten. Strö fröblandningen jämnt över degen. Tryck fast fröblandningen med kaveln samtidigt som du kavlar ut den till 1 ½ cm tjocklek.
- Använd en sporre eller kniv för att skära 1 ½ cm breda remsor av degen. Vira ihop remsorna två och två. Lägg de ihopvirade remsorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 20-30 minuter.
- Grädda i ugnen tills de fått fin brun färg, ca 15-20 minuter.
- Låt pinnarna torka som skorpor, på eftervärme med ugnsluckan på glänt.
Publicerat den
27 maj 2009
Skriv kommentar