Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hyttsill från Årnäs

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Denna rätt har sitt ursprung i glashytterna där den lagades i eftervärmen från glasvannan (ugn) Denna moderniserade hyttsill serveras som röra till bakad potatis - den är fet och inte det allra nyttigaste men otroligt god

Ingredienser

Instruktioner

Skölj sillfiléerna Lägg dem i en ugnsfast form tilsammans med hälften av matfettet. Stek filéerna i ugnen på hög värme, 250 grader i ca 15 min. Skala och skär löken, bryn den i resten av matfettet och bred ut den över sillfiléerna. Häll på grädden och baka ytterligare ca 15 minuter tills gradden kokat in i sillen. Servera till bakad potatis med en hård brödskiva och en öl (snaps) till. Smaskens...

Kommentarer (3)

  • eoa1 4 mars 2010

    Enkelt och mycket, mycket gott. Både till helg, bjudrätt och till en vardagskväll. Som mammas stekta sill som hon gjorde på spisen. Toppen att göra i ugn. Elisabeth Oja

  • johanfredrik 24 februari 2011

    Jättekul att du hade med denna rätt. Åt en snarlik variant på ett glasbruk utanför Växjö för ett antal år sedan. Detta blev snarlikt och kanongott!

  • mat-ilda 12 januari 2012

    Mummmms va gott ,enkelt och lätt att göra .TACK.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.