Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hyvlad päronsallad med stjärnanisglass och lime

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Frisk och god fruktsallad med en ljuvlig glass. Glassen och lagen kan förberedas i god tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, stjärnanis med vaniljstång- och frön i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om.
  2. Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning, det får inte koka. Ta av kastrullen från värmen. Häll upp blandningen i en bunke och kyl ner den. Sila av den och tillsätt alkoholen. Kör smeten i en glassmaskin till krämig och fast konsistens. Ställ in glassen i frysen i 1-2 timmar.
  3. Päronsallad: Koka upp socker och vatten med stjärnanis. Dra av kastrullen från värmen. Låt lagen svalna och tillsätt limeskal- och saft. Skär melonen i tunna skivor. Hyvla päronen tunt med mandolin. Blanda päron, melon och vinbär i lagen.
  4. Servera fruktsalladen med glassen och garnera med vinbärsklasar och päronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.