Frisk och god fruktsallad med en ljuvlig glass. Glassen och lagen kan förberedas i god tid.
Instruktioner
- Glass:
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, stjärnanis med vaniljstång- och frön i en rostfri kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna, häll tillbaka allt i kastrullen och rör om.
- Sjud blandningen till 85 grader eller tills den börjar tjockna under kraftig vispning, det får inte koka. Ta av kastrullen från värmen. Häll upp blandningen i en bunke och kyl ner den. Sila av den och tillsätt alkoholen. Kör smeten i en glassmaskin till krämig och fast konsistens. Ställ in glassen i frysen i 1-2 timmar.
- Päronsallad:
Koka upp socker och vatten med stjärnanis. Dra av kastrullen från värmen. Låt lagen svalna och tillsätt limeskal- och saft. Skär melonen i tunna skivor. Hyvla päronen tunt med mandolin. Blanda päron, melon och vinbär i lagen.
- Servera fruktsalladen med glassen och garnera med vinbärsklasar och päronklyftor.
Publicerat den
7 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar