- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En gammal favorit sedan 20 år, med modern mager gräddersättning. Det smakar lite lyxigt och är totalt omöjligt att misslyckas med samtidigt som det tar mindre än 10 minuter i förberedelse/tillagning.
Servera kokt potatis vid sidan om, ett tillbehör känns som ett måste till denna soppa.
Instruktioner
- Strimla purjolökens vita del, tvätta noggrannt och finhacka det mesta av den användbara gröna delen som ej är torr/vissen (totalt ca 200g). Fräs purjolök i margarin. Häll på spad från musslor och reducera ett par minuter.
- Häll i tomatsoppan, häll i Milda Mini Mat, skölj ur soppburken med 1 dl vatten som skall ned i soppan.
- Tärna fisken i en storlek som passar dig och lägg i. Tärnade halvtinade fiskblock bör puttra ca 10-15 minuter.
Lägg i musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar och servera med grovt tärnad kokt potatis som tillbehör.
- Variation: Använd en "3:a" visgrädde så blir det väldigt mastigt och matigt. Lägg i skaldjur som du gillar på slutet. Häll i lite torrt vitt vin när de reducerar musselspadet.
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar