Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

I-soppa (fisk)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En gammal favorit sedan 20 år, med modern mager gräddersättning. Det smakar lite lyxigt och är totalt omöjligt att misslyckas med samtidigt som det tar mindre än 10 minuter i förberedelse/tillagning. Servera kokt potatis vid sidan om, ett tillbehör känns som ett måste till denna soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla purjolökens vita del, tvätta noggrannt och finhacka det mesta av den användbara gröna delen som ej är torr/vissen (totalt ca 200g). Fräs purjolök i margarin. Häll på spad från musslor och reducera ett par minuter.
  2. Häll i tomatsoppan, häll i Milda Mini Mat, skölj ur soppburken med 1 dl vatten som skall ned i soppan.
  3. Tärna fisken i en storlek som passar dig och lägg i. Tärnade halvtinade fiskblock bör puttra ca 10-15 minuter. Lägg i musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar och servera med grovt tärnad kokt potatis som tillbehör.
  4. Variation: Använd en "3:a" visgrädde så blir det väldigt mastigt och matigt. Lägg i skaldjur som du gillar på slutet. Häll i lite torrt vitt vin när de reducerar musselspadet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.