Vetemjöl recept

Laddar...
Din sökning gav 3568 träffar
Toscakaka med plommon
Toscakaka med plommon

Klassisk och underbart god kaka i en lite nyare tappning. Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass.



Ägglikörkaka

Detta recept fick jag för en tid sedan av en god vän i Tyskland. Ägglikör kanske man inte har hemma vanligtvis, men jag hade en flaska i skåpet. Förutom att ägglikör är vansinnigt gott över glassen t..



Zucchinibröd
Zucchinibröd

Luftiga zucchinifrallor med pumpafrön. Den rivna zucchinin blir härligt mjuk och seg. De passar utmärkt på buffén eller till middagssoppan.









Toscakaka de luxe
Toscakaka de luxe

Denna enkla variant av toscakaka har en extra smarrig och knaprig yta. Blanda gärna salta, osaltade och honungsrostade nötter.


Clafoutis med körsbär
Clafoutis med körsbär

"Tjockpannkakan" clafoutis är en klassiker i det franska köket, oftast smaksatt med just körsbär. Clafoutis är gott även med annan, lite fastare frukt, som plommon, persikor eller björnbär.



Äppel-cobbler
Äppel-cobbler

Cobbler är en amerikansk fruktpaj med en knäckig yta och ett mjukt, fruktigt innanmäte. Här är den bakad med äpple och kanel och serveras med en syrlig vaniljgrädde som blir pricken över i.





Äppelpanna med mandelmassa
Äppelpanna med mandelmassa

Under äppeltäcket döljer sig en supergod fyllning! Den här kakan är extra fin att göra i en emaljstekpanna, men det går lika bra att göra den i en pajform som är ca 22 cm i diameter.


Saftig äppelkaka med kolasås
Saftig äppelkaka med kolasås

En lyxig äppelkaka toppad med kolasås, nötter och som pricken över i, lite salt. Man får hålla lite koll på kolan så att den inte kokar för länge - då blir den hård.


Äppel- och kardemummakaka med vaniljglasyr
Äppel- och kardemummakaka med van..

Den här kakan är riktigt saftig och god med fin smak av både kanel och kardemumma. Kakan passar alldeles utmärkt att servera till te, kaffe eller ett glas mjölk.

Äppel- och lingon-cobbler
Äppel- och lingon-cobbler

Cobbler är ett mellanting mellan smulpaj, pudding och sockerkaka. Kryddig och god kaka som serveras direkt ur formen.