Sprit recept

Laddar...
Din sökning gav 425 träffar
Sockerkaka på brynt smör, varma blåbär och punschgrädde
Sockerkaka på brynt smör, varma b..

Denna sockerkaka är gjord på ett litet annorlunda sätt, den har en varm, nötig ton av brynt smör. Extra gott blir den tillsammans med varma blåbär och punschgrädde.


Moma´s chocolate deluxe
Moma´s chocolate deluxe

En chokladälskares dröm! Mjuk chokladkaka penslad med karibisk rom, choklad- och romtryffel - toppad med chokladglasyr och färsk frukt eller färska bär.



Tiramisustubbe
Tiramisustubbe

Den vackra stubben är en rulltårta deluxe! Hasselnötsmaräng varvas med choklad- och kaffekräm. Galet gott!


Frukt- och nötpops
Frukt- och nötpops

Fruktiga och nötiga godisklubbor som är lätta att göra. Aprikoserna kan bytas ut mot katrinplommon.


Chokladkräm med romglaserade körsbär och hasselnötskrokant
Chokladkräm med romglaserade körs..

Som en lyxig variant av körsbärschokladen Mon Cheri. Körsbär brukar gå att hitta i frysdisken eller på burk. Byt ut hasselnötterna mot mandel, om det finns nötallergiker bland gästerna.


Fruktsalami
Fruktsalami

Försvinnande lik originalet men här i en söt tappning med nötter och frukt. Servera den på julens gottebord eller till ostbrickan.


Fryst moussetårta med daim
Fryst moussetårta med daim

När man blir många på kalaset är allt som går att förbereda tacksamt. Och att kunna plocka fram den här läckra tårtan ur frysen känns som rena rama lyxen!



Buche de Noel - Julstubbe
Buche de Noel - Julstubbe

Den franska Buche de Noel, eller julstubbe, dekoreras med chokladglasyr som formas så att den ser ut som bark, därav namnet. Förbered gärna glasyren dagen innan.



Beigli - Vallmofrörulle
Beigli - Vallmofrörulle

I Ungern är Beigli en av de mest älskade julkakorna. Annorlunda och supergod! Blå vallmofrön finns i de flesta mataffärer, men går att köpa i lite större mängder i saluhallar. Traditionellt brukar..


Nötpaj med cognacsfikon
Nötpaj med cognacsfikon

Spritiga fikon och nötter är en mycket god kombination, inte minst med en klick lättvispad grädde till.


Mörk chokladpaj med chokladmousse och katrinplommon
Mörk chokladpaj med chokladmousse..

Kombinationen av mörk choklad och katrinplommon är fantastiskt god. Och en skvätt konjak försämrar inte smaken på något sätt. Servera pajen tillsammans med en klick lättvispad grädde.



Romrussinkakor
Romrussinkakor

Fantastiskt sega, romspetsade kakor som är alldeles lagom söta. Romrussinkakorna blir bara godare efter några dagar.



Päronkaka med mandel
Päronkaka med mandel

Päron och mandel är en god klassisk kombination och i den här kakan ger syrliga lingon det lilla extra. Serverad med romgrädde blir det en lyxig dessert.



Amarula-parfait
Amarula-parfait

En fylligt gräddig parfait smaksatt med sydafrikansk Amarula-likör och mörk choklad. Serveras med färska bär. Konsistens och smak från Amarula-likören påminner om Bailey´s, men den är något fruktig..


Clafoutis med körsbär
Clafoutis med körsbär

"Tjockpannkakan" clafoutis är en klassiker i det franska köket, oftast smaksatt med just körsbär. Clafoutis är gott även med annan, lite fastare frukt, som plommon, persikor eller björnbär.