Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hackkorv à-la Anderstam

 
Hackkorv à-la Anderstam Hackkorv à-la Anderstam
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hittade idag på detta sätt att göra hackkorv i ugn. Hackkorv är en riktig juvel i det Värmländska köket. Fastare och smakrikare än pölsa. Att den sen är billig och nu går att köpa i de stora butikskedjorna i hela Sverige är kul. Finns den inte i din butik så fråga, för både Konsum och ICA har den i sortimentet.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen. Smörj en ugnsform och lägg i potatisen, salta och peppra. Ställ in formen en fals under mitten i kall ugn, sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vattnet och lös buljongtärningen i det. När ugnen är uppe i full värme häller ni buljongen över potatisen. Låt stå i 15 minuter när ni förbereder korven. Skär korven i 3-4 centimeter tjocka skivor och linda in varje skiva i en baconskiva. Ta ut formen och vänd runt potatisen, platta sen till den i ett jämnt lager. Placera korvskivorna ovanpå och grädda vidare i ca 25-30 minuter. Servera med stekt ägg och rödbetor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.