Tänk att ha hemmagjorda sandwichar i frysen, färdiga att servera till oväntade fikagäster. Mums!
Mängden kakor är lagom till 1 sats glass, ca 6 sandwichar. Baka fler satser kakor om du vill servera flera glassmaker.
Instruktioner
- Kakor:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och vaniljpulver och vispa några minuter till. Blanda de torra ingredienserna och häll i smörblandningen. Vispa tills det blir en deg. Plasta in och låt degen kallna i kylen i 30 minuter.
- Dela upp degen i 12 bitar och rulla till bollar.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
- Pistageglass:
Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Rör i grädde, mjölk och finmixade nötter. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, minst 1 timme.
- Chokladglass:
Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Smält chokladen i mjölken på låg värme i en kastrull. Rör i grädde och chokladmjölken i äggvispet, till en jämn smet. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, i minst 1 timme.
- Vaniljglass:
Vispa ägget med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Rör i grädde och mjölk. Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och rör ner i smeten. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, i minst 1 timme.
- Servering:
Lägg en glasskula mellan två kakor, tryck till och rulla kanterna i strössel. Klara att servera genast!
Publicerat den
22 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar