Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Idas äppelkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God äppelkaka som efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt. Smörj en form och lägg i klyftorna.
  3. Strö över russin och häll över calvadosen eller juicen. Finfördela mandelmassan i matberedare eller grovriv den. Strö ovanpå äppelklyftorna.
  4. Vispa äggen med sockret och vaniljsockret och häll det över äppleklyftorna.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter, tills äppelkakan är gyllenbrun.
  6. Servera den lite varm med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.