Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Idas brownies

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En brownie som smälter i munnen. Kan varieras med olika typer av nötter. Innehåller ej bakpulver utan har fått sin fluffighet från vispad äggvita. Kan användas som födelsedagstårta. Receptet kommer ursprungligen från Restaurant du Moulin de la Galette, på Montmartre i Paris. På grund av det är ett restaurangrecept är denna receptsats väldigt stor och bör kanske halveras i mängd om man inte vill ha till en hel skolklass. Tyvärr står ingredienserna i gram, ej i cl, men man det är lätta att hitta en översättning, el "converter", på internet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och blockchoklad i vattenbad. Blanda äggulorna med 1/3 av sockret.
  2. Vispa vitorna till hårt skum och vispa ihop dem med 1/3 av sockret.
  3. Blanda mjöl, kakao, och 1/3 av sockret.
  4. Blanda äggulesmeten med den smälta chokladen/smöret och blanda sedan försiktigt i detta i marängsmeten.
  5. Blanda sedan försiktigt i mjölblandningen i smeten. Blanda nu i nötterna, hackade eller hela.
  6. Häll smeten i en stor långpanna, ca 30X40cm med ett smort bakplåtspapper i. Grädda i 180grader ca 15-20 min. Den skall vara kladdig i mitten med med fin skorpa utanpå. Låt den svalna ordentligt innan du skär upp.
  7. Klar att avnjutas!
  8. Serveringstips: Blanda i en skål: 150g mascarpone 1 dl florsocker 2-3 tsk malen kardemumma
  9. Vispa samman ingredienserna tills det blir pösigt. Detta underbara fluff kan du till exempel klicka på bitarna och dekorera med t ex ett blad mynta, citronmeliss etc eller en varför inte en valnöt. Sikta florsocker över. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.