Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Idas långkokta oxstek med ångade vaxbönor

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Min mormor Idas recept. Heter på italienska. Carne bovina cotta con fagioli al vapore.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bind upp köttet till stadig form.
  2. Skala vitlök, lök och morötter, ansa selleri och skiva alltsammans i korta bitar. Låt dem svettas i en matsked olja i största grytan, minst 6 liter. (En fiskgryta för två plattor är idealisk.) Tag upp och låt vänta i pyts.
  3. Fräs steken ljust brun runtom, med olja, på ganska stark värme. Salta och peppra generöst under tiden.
  4. Lägg i de frästa grönsakerna, lagerblad, buljongtärningen och tomaterna. Klyv och tag ur chilifrukterna, och lägg med dem i grytan. Slå på vinet och låt koka upp. Låt sjuda i 2½ timme under lock.
  5. Tag upp köttet och låt det stadga sig inrullat i folie innan snöret klipps upp och köttet skivas (kan få kallna helt också, och värmas i såsen senare). Koka ihop vinskyn på hög värme utan lock tills ca 1/3 av vätskan ångat bort. Mixa skyn och de nu mycket välkokta grönsakerna till sås.
  6. Tillbehör 600 g ångade vaxbönor Vitt bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.