- Serverar: 6 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Min mormor Idas recept.
Heter på italienska.
Carne bovina cotta con fagioli al vapore.
Instruktioner
- Bind upp köttet till stadig form.
- Skala vitlök, lök och morötter, ansa selleri och skiva alltsammans i korta bitar.
Låt dem svettas i en matsked olja i största grytan, minst 6 liter.
(En fiskgryta för två plattor är idealisk.) Tag upp och låt vänta i pyts.
- Fräs steken ljust brun runtom, med olja, på ganska stark värme.
Salta och peppra generöst under tiden.
- Lägg i de frästa grönsakerna, lagerblad, buljongtärningen och tomaterna.
Klyv och tag ur chilifrukterna, och lägg med dem i grytan.
Slå på vinet och låt koka upp.
Låt sjuda i 2½ timme under lock.
- Tag upp köttet och låt det stadga sig inrullat i folie innan snöret klipps upp och köttet
skivas (kan få kallna helt också, och värmas i såsen senare).
Koka ihop vinskyn på hög värme utan lock tills ca 1/3 av vätskan ångat bort.
Mixa skyn och de nu mycket välkokta grönsakerna till sås.
- Tillbehör
600 g ångade vaxbönor
Vitt bröd
Publicerat den
27 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar