Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Igelkotts-bröd med god fyllning

 
Skriv ut

I stället för att forma många bullar som får jäsa samman till en stor brödkaka, är det här en jättebulle skårad så att den delar sig som en igelkott. Med god fyllning är det ett perfekt brytbröd utan extra matfett. Perfekt till grillsäsongen, Sista april, studentfesten, midsommar, kräftskivan...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det mesta av mjölet - spara ½ dl kärnvetemjöl till utbakningen – i matberedarens skål.
  2. Klicka i mjukosten, häll i tomater och kryddor.
  3. Smula jästen över, häll på det fingervarma vattnet och låt degkrokarna bearbeta degen ca 5 minuter.
  4. Bereder du degen för hand skall den bearbetas ca 10 minuter, tills den känns smidig.
  5. Låt degen jäsa i mat-beredaren eller under bakduk, 30-40 minuter till dubbel storlek.
  6. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Forma en stor generös bulle och lägg på bakpappersklädd plåt.
  7. Platta till bullen med mjölad hand. Skåra brödet djupt i rutmönster med en vass kniv.
  8. Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225°.
  9. Om skårorna jäst ihop, skåra på nytt. Pensla med olja.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
  11. Bakar du med varmluftsugn skall temperaturen vara 200°.
  12. Låt brödet svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.