Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Igelkottskaka

 
Skriv ut

En mycket lättgjord kaka som blandas ihop direkt i kastrullen. Den kan med fördel bakas dagen före kalaset.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smält smöret och låt svalna. Tillsätt resten av ingredienserna utom mandeln. Blanda samman. Häll smeten i en smord form (24 cm i diameter) med löstagbar kant. 3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Den ska vara kladdig inuti. 4. Rosta mandeln i torr stekpanna på medelvärme och dela den på längden i 2 delar. 5. När tårtan svalnat, stick ner mandlarna tätt. Servera gärna med lättvispad grädde och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.