Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Igloo

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En glasstårta med marängbottnar och moussefyllning som ser ut som en igloo

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt sedan socker och citronsaft. Vispa med elvisp tills det blivit till ett fast skum som inte rinner om du vänder skålen upp och ner.
  2. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar och rita två stora, två mellanstora och två mindre cirklar på bakplåtspappret. Den stora ska vara i pajformsstorlek.
  3. Bred ut eller spritsa ut marängsmeten så den fyller cirklarna. Det ska vara ungerfär 1 cm tjockt.
  4. Sätt in plåten längst ner i ugnen ca 1½ timme.
  5. Vispa ihop fyllningarna separat och låt stå i kylen enligt instruktionerna på paketet. När marängen är sval, bred ut fyllning 1 mellan de två stora, sedan fyllning 2 ovanpå. Bred på fyllning 2 mellan de medelstora marängerna, sedan den mosade bananen ovanpå. Lägg mosad banan emellan de två små.
  6. Vispa vaniljglassen så den bli en slät kräm (som mjukglass) och bred på marängtårtan. Gör ett rutmönster likt en igloo med pyntgelén och forma marshmallowsarna till öppningen. Sätt ut dekorationerna.
  7. Serveras genast (om du inte har en jättestor frys)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.