Ett turkiskt recept som betyder "svimmande imamen". Vitlöksfyllda auberginer som fungerar lika bra som en större förrätt som huvudrätt
Instruktioner
- Skölj auberginerna under vatten. Vissa låter dem stå i saltat vatten en kvart för att få bort den bittra smaken.
- Grilla dem sedan i ugnen på 200 grader i 20 minuter så att de blir lite mjuka. Skiva sedan auberginerna på längden så de blir långa halvor.
- Efter det, skiva löken och finhacka tomaterna. Dela vitlöken på hälften och bryn med den gula löken i en panna med olivolja tills de får färg och svettas ut.
Tillsätt sedan tomaterna och låt puttra på medelvärme i cirka 10 minuter. Krydda med salt och en liten nypa kanel.
- Fyll sedan auberginerna med tomatfyllningen i en stor form, baka sedan i ugnen cirka 30 minuter tills de fått lite färg.
- Servera gärna med ris.
Publicerat den
18 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar