Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fläskfilé med gorgonzolasås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går bra att förbereda fläskfilén och låta den vänta på gästerna i kylen. På bilden ser du fläskfilé med Pommes Anna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader.
  2. Dela filén och bryn den väl runtom. Krydda med salt och peppar. Låt köttet kallna.
  3. Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite matfett tills vätskan har "kokat" in. Tillsätt creme fraiche och låt det koka samman. Tillsätt hackad persilja och eventuellt pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rulla ut smördegen. Skiva filén och lägg den ovanpå. Fördela svampröran över och under filén. Vik ihop till ett paket och skär bort lite deg om den är för stor. Använd degbitarna att garnera längden med. Hit går rätten bra att förbereda. Förvara den då i kylen.
  5. Lägg fläskfilén på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 minuter.
  6. Gör under tiden såsen. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull och låt det koka ihop. Smaka av.
  7. Servera fläskfilén tillsammans med sås och pommes Anna.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • 0slotjej 25 oktober 2009

    Hur gott som helst!!!!!! Denna kommer det bli många gånger om =)

  • MargaretaPalsson 11 februari 2011

    Inbakad fläskfile med gorgonzolasås. Jättegott! Lagade rätten till nyårsafton och sedan när min syster och hennes man var på besök lagade jag rätten igen för att den var så god!Alla tyckte som jag.JÄTTEGOTT!

  • ChristerC 2 september 2011

    Goottt!

  • kirsti88 1 februari 2013

    Hei. Hadde en "gourmet spes." til middag. Serverade denne retten, det var det beste han hadde etit. ER enig!!!! den måååå provas. Lett och grei.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.