Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

inbakad fläsfilé med färskost och potatisgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Denna rätt har jag gjort efter eget huvud och den är supergod. Passar bra om man ska ha en liten romantisk måltid eller som bjudmat. Eller när som helst när man helt enkelt vill äta något gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsäker form. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Fördela potatisen varvat med lök och kryddor i formen.
  2. Häll på grädde och mjölk. strö över osten. Grädda i ugnen ca 40-60 minuter.
  3. Putsa filen och stek den lite i en stekpanna med kryddor, dock inte helst genom stekt. Låt svalna lite. Tag fram smördegen och rulla ut den.
  4. Skär ett ganska djupt snitt genom hela fläskfilen på längden. Lägg i färskosten. Lägg sedan fläskfilen på smördegen och rulla ihop den. Se till att öppningen med osten ligger uppåt.
  5. Nyp till kanterna. Lägg den i en smord form och ställ in i ugnen med potatisgratängen när det återstår ca 25-30 min kvar av gratängen.
  6. Servera med en god grönsallad och varmt vitlöksbröd.
  7. Smaklig måltid!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cat81 15 februari 2009

    Jättegott! Det här kommer vi göra fler gånger! Både gratäng och file blev kanonbra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.