Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god festmåltid som passar bra ihop med potatisgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn en hel fläskfilé runt om. Krydda med salt och peppar. Stek fläskfilén under lock. Svag värme 10 minuter. Spara skyn till såsen. Skär champinjonerna i skivor. Hacka lök. Fräs lök och svamp i lite smör till vätskan har kokat in. Tillsätt crème fraiche. Låt det koka ihop till en tjock stuvning. Smaka av med salt, peppar och soja. Tina smördegsplattorna. Lägg dem lite omlott. Kavla ut till en stor sammanhängande platta. Lägg lite av fyllningen mitt på smördegsplattan. Skär fläskfilén i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå fyllningen. Bred resten av fyllningen över filéskivorna. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Vik ihop till ett paket. Lägg det med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Hit kan man förbereda! Pensla paketet med resterande vispade ägget. Gratinera på fals 2 i 30 minuter i 225 graders värme. Det passar bra med potatisgratäng till! Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.