- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god festmåltid som passar bra ihop med potatisgratäng.
Instruktioner
- Bryn en hel fläskfilé runt om. Krydda med salt och peppar. Stek fläskfilén under lock. Svag värme 10 minuter. Spara skyn till såsen.
Skär champinjonerna i skivor. Hacka lök.
Fräs lök och svamp i lite smör till vätskan har kokat in.
Tillsätt crème fraiche.
Låt det koka ihop till en tjock stuvning. Smaka av med salt, peppar och soja.
Tina smördegsplattorna. Lägg dem lite omlott. Kavla ut till en stor sammanhängande platta. Lägg lite av fyllningen mitt på smördegsplattan. Skär fläskfilén i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå fyllningen. Bred resten av fyllningen över filéskivorna. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg.
Vik ihop till ett paket. Lägg det med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
- Hit kan man förbereda!
Pensla paketet med resterande vispade ägget.
Gratinera på fals 2 i 30 minuter i 225 graders värme.
Det passar bra med potatisgratäng till!
Smaklig måltid!
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar