Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fläskfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

God bjudrätt som är enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra degen. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll degvätskan över så det blandas. Tillsätt mjölet samt salt och knåda allt till en deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och bryn dessa i stekpanna. Ta upp dem och lägg åt sidan.
  3. Skär eller klipp 2 paket á 140 g bacon i mindre bitar och bryn dessa tillsammans med den hackade löken samt svampen. Låt svalna och tillsätt därefter chilisås.
  4. Dela degen i 6 delar och kavla ut dessa till runda kakor.
  5. Fördela den rivna osten på mitten av dessa, ca ½ dl på varje. Sedan baconröran och lägg till sist på skivor av fläskfilén. Nyp ihop till ett paket och vänd dem med skarven neråt. Låt jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg och grädda i 225 grader ca 15 minuter.
  6. Servera med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.