Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fläskfilé

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min dotters favoriträtt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläskfilen ska slantas upp o delas i halvor, brynes i smör o kryddor. Champinjonerna skivas och brynes i smör och soya och kryddor.
  2. Baka ut plattorna (ca 1-2 st per person). Lägg brynt fläskfilé och champinjoner på plattor - fördela lika i alla plattor. Lägg på en "klick" (ca 2-3 msk) ost på filé-champinjonerna. Knyt ihop plattorna och lägg dem sida vid sida i ungsform.
  3. In i ugn ca 20 min (behöver få lite färg som smördeg får) ca 200 grader
  4. Ät med fint dekorerad tallrik med sallad, paprikaringar, gurkskivor, tomatrosetter, apelsinskivor - gärna någon exotisk frukt - . Det ser trevligt ut och grönsakerna bryter bra till den mäktiga och goda inbakade filéknytet! Skippa potatis o ris - det blir mättande ändå!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.