Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fläskfilé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En enkel variant på en krämig inbakad fläskfilé men ack så populär bland mina vänner!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Linda in fläskfilén med steksnöre så att det bildas ett rutnät, detta gör att fläskfilén inte tappar form när man försteker den.
  2. Krydda fläskfilén med salt och peppar.
  3. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter. (Detta kan förberedas då fläskfilén inte behöver vara varm, med tanke på att den ska in i ugnen igen)
  4. Blanda crème fraiche, cantadu och ev. svamp.
  5. Kavla ut smördegen. Skär upp köttet i skivor och lägg på degen, bred fyllningen över fläskfilén och rulla ihop den.
  6. Grädda den yttligare i ca 15 minuter eller tills smördegen fått en fin färg.
  7. Servera med klyftpotatis blandat med morötter och en god sallad!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • helena57 11 december 2010

    mycket gott en riktig festmiddag och en favorit hemma hos oss

  • Bullmorsan 29 januari 2011

    Ska testas idag!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.