- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En enkel variant på en krämig inbakad fläskfilé men ack så populär bland mina vänner!
Instruktioner
- Linda in fläskfilén med steksnöre så att det bildas ett rutnät, detta gör att fläskfilén inte tappar form när man försteker den.
- Krydda fläskfilén med salt och peppar.
- Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter. (Detta kan förberedas då fläskfilén inte behöver vara varm, med tanke på att den ska in i ugnen igen)
- Blanda crème fraiche, cantadu och ev. svamp.
- Kavla ut smördegen. Skär upp köttet i skivor och lägg på degen, bred fyllningen över fläskfilén och rulla ihop den.
- Grädda den yttligare i ca 15 minuter eller tills smördegen fått en fin färg.
- Servera med klyftpotatis blandat med morötter och en god sallad!
Publicerat den
6 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket gott en riktig festmiddag och en favorit hemma hos oss
Ska testas idag!