Frasig smördeg täcker den spenat- och vitlöksfyllda filén.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Skär med vass kniv en ficka längs med kalkonfilén.
Skölj av och fräs bladspenaten snabbt i smöret tills
all vätska är borta.
Tryck in spenaten och vitlöksosten i köttfickan,
stäng med tandpetare. Salta och peppra.
Stick in en köttermometer mitt i filén.
- Stek på svag värme i stekpanna till 60 grader innertemp.
Ta upp köttet och ta ort tandpetarna.
Vispa ur stekpannan med vatten, mät upp och spara
2 dl till såsen. Låt svalna.
- Svep om köttet med smördegen.
Lägg upp kalkonpaketet på ett ugnsfast fat, pensla med ägg.
- Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter tills smördegen fått
färg och köttet är varmt.
Dekorera med smörgåskrasse.
- Sås:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör i mjölet.
Tillsätt vatten, grädden och smaka av med fond.
Koka ihop såsen under omrörning 5-10 minuter.
Smaka av med salt och smula ner rosépeppar.
Publicerat den
9 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar