Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad kött/qournfärspizza

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Mycket god pizza som förhöjer vardagen eller helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.
  3. Tillsätt mjölet lite i taget - använd gärna elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg.
  4. Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme.
  5. Under tiden degen jäser, fräs hackad lök och färs i paprikapulver, salt, peppar och en riven vitlöksklyfta.
  6. Tillsätt grädde och tomatpuré, låt stå på några minuter, tillsätt ytterligare en riven vitlöksklyfta och smaka sedan av med salt och peppar. Låt stå tills användning.
  7. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i fyra bitar och kavla ut till fyra ovala bitar.
  8. Bred på ketchup/tomatsås på varje pizzabit och krydda med pizzakrydda. Fördela färsen på de fyra bitarna och tryck ihop kanterna så att de formas till runda pizzor.
  9. Pensla bullarna med uppvisat ägg och lägg skarven nedåt på plåten. Fördela rikligt med ost och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Kommentarer (2)

  • imminn 22 februari 2010

    Hej! Jag undrar om du har haft osten i pizzan någon gång? Det brukar ju vara så med inbakade pizzor som man köper? Det kanske kan vara värt att pröva? MVH//Imminn

  • saannisen 22 februari 2010

    Ja, jag vet jag brukade ha det, men så en gång glömde jag osten så la jag den utan på pizzan istället och det blev mycket gott. Självklart funkar det bra att ha osten tillsammans med färsen, mozzarella och tomatskivor passar också jättebra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.