Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad kyckling med murkelsås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En härlig middag som avnjöts i Tungelsta för många år sen. Vill man förenkliga det, så tar man grillad kyckling eller kycklingfilé istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjök och margarin till en grynig massa. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg som får vila svalt över natten.
  2. Skölj kycklingarna och skär morötterna och 1 lök i bitar. Koka kycklingarna, morötter, lök, lagerblad och kryddpepparen i saltat vatten ca 50 min. Låt kallna i spadet. Dela sen kycklingarna i mindre bitar. Hacka 1 gul lök fint och låt puttra gyllengul i margarin tillsammans med champinjonerna. Rör ihop champinjoncreme, vetemjöl och timjan. Pressa i vitlöken och blanda sen med lök och champinjonshacket. Dela skinkskivorna mitt itu.
  3. Dela pajdegen i 20 bitar och kavla ut varje till en rundel ca 12 cm i diameter. Lägg 10 skinkhalvor på 10 degplattor och lägg på kycklingkött och champinjonsblandningen samt kyckling igen. Täck med en skinkhalva. Lägg en degplatta över fyllningen och tryck till runt om. Vik in kanten under "paketet". Så här långt kan rätten göras färdig flera timmar i förväg. Paketen kan också frysas. Ugnen på 200°. Lägg kycklingpaketen på smord plåt eller bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 20 min.
  4. Gör såsen på vanligt sätt. Smör, vetemjöl och buljong. Vispa ordentligt och när det tjocknar så slår du i grädden och saltar. När du har den konsistens på såsen som du vill ha lägger du i murklorna. Tänk på att förvälla murklorna minst 2 ggr även om de är torkade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.