- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Kanongod lax. Hade den som huvudrätt på tjejmiddagen i helgen och den gick hem.
Instruktioner
- Snitta laxfilen till fickor ej ända ned i lagom stora portionsbitar. Salta och peppra laxen. Blanda osten och tryck ner osten i fickorna. Bred resten av osten över laxen.
- Kavla ut smördegen och lägg den över fisken. Gör ev fina löv som dekoration av smördeg.
Tillaga i 200 grader i 25 minuter.
- Vinsås:
Hacka och fräs löken, häll i vatten, buljongtärning, vin. Koka upp och låt koka ner till hälften. Sila därefter av. TIllsätt grädde krydda. Blanda i gräslök och stenbitsromen.
- Avnjut detta med pressad potatis.
Publicerat den
21 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar