Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad lax med vinsås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kanongod lax. Hade den som huvudrätt på tjejmiddagen i helgen och den gick hem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta laxfilen till fickor ej ända ned i lagom stora portionsbitar. Salta och peppra laxen. Blanda osten och tryck ner osten i fickorna. Bred resten av osten över laxen.
  2. Kavla ut smördegen och lägg den över fisken. Gör ev fina löv som dekoration av smördeg. Tillaga i 200 grader i 25 minuter.
  3. Vinsås: Hacka och fräs löken, häll i vatten, buljongtärning, vin. Koka upp och låt koka ner till hälften. Sila därefter av. TIllsätt grädde krydda. Blanda i gräslök och stenbitsromen.
  4. Avnjut detta med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.