Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad rökt kalkon med persilja och purjolök

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kan användas både som snittar/tilltugg eller huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kalkonen och purjon i små bitar. Riv osten Blanda detta tillsammans med persilja, salt och svartpeppar. Riv små bitar av brödet och blanda ner. Tillsätt grädde och yoghurt och blanda allt till en kletig massa.
  2. Bred ut massan tunt på en färdigkavlad smördeg. Rulla ihop smördegen och se till att ändarna försluts ordentligt, annars blir det smetigt…
  3. Grädda i ugnen enligt smördegens anvisningar, ca 20-25 min vid 180-200 grader. Kan vara lämpligt att täcka över rullarna med folie efter att de har fått gyllenbrun färg.
  4. Serveras antingen som snittar efter att den svalnat och skurits. Kan med fördel även serveras som huvudrätt tillsammans med en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.