- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
SibyllANNs inbakta Wienerkorv – picknick med hembakt korvbröd
Instruktioner
- Blanda till bröddegen, dela degen ca 8 delar och kavla ut dessa till ’plattor’ stora nog att täcka korvlängden med invikning.
- Bred en tesked bostongurka, en sträng senap, en sträng ketchup och en stor matsked rostad lök längs med degplattans ena sida. Lägg på wienerkorven ovan fyllningen. Vik in kortsidorna att täcka ändarna på korven, rulla in korven i degen och lägg med skarven nedåt på bakplåtspapper att jäsa omkring 30 minuter. Grädda i ugn på 200° i omkring 15 minuter tills korvbröden fått fin färg och är genombakta.
- Servera varma, gärna med kall chokladmjölk som Pucko á lá Sibyllakiosken!
- Variera med att byta 1 dl vetemjöl mot exvis 1 dl grahamsmjöl.
- Variera med att byta smakfyllningarna till dina favoriter.
- Packa med till picknicken, kanske på sportlovet, värm på grillgaller över öppen eld.
Publicerat den
18 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbart goda! :D