Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indieninspirerad filé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Om du tycker om kryddorna från det indiska köket tror jag att du kan gilla den här rätten. Jag har gjort den med både fläsk- och kycklingfilé, med gott resultat. Oftast serverar jag basmatiris till - låt gärna en kanelstång och en stjärnanis koka med under risets hela koktid. Mango chutney är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva löken och paprikan och låt detta fräsa långsamt i olja tillsammans med kardemummakärnor och nejlikor tills löken mjuknat.
  2. Strimla under tiden filén och bryn denna i en annan stekpanna. Krydda med chili och Garam masala.
  3. Tillsätt creme fraiche, grädde/kokosmjölk och woksauce till lökröran. Blanda i köttet. Låt småkoka under lock i 8 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.