Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Boti Kabab (indisk marinad)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På bilden: 1 kg stora kycklingfileér där varje filé skurits i vinkel till tre "biffar", marinerats i denna marinad och grillats på gasol/medium. Receptet beskriver grillspett med samma marinad Om man gillar att äta indiskt och gillar att grilla så är detta recept klockrent! Marinaden bränner inte vid lätt så det är verkligen lättgrillat. Kycklingköttet som jag grillade är nästan ännu godare kallt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vill du laga som i Indien väljer du lammkött och låter marinera ordentligt. Det här är en rätt du kan förbereda i god tid. De färdigmarinerade ogrillade spetten håller 3-4 dagar i kylskåp och kan också frysas in.
  2. Skär köttet i trecentimeterskuber. Blanda alla kryddorna, saltet och oljan väl i en stor skål. Lägg i köttet och blanda med händerna så att marinaden kommer åt överallt. Låt köttet marinera minst 3 timmar eller över natten i kylskåp. Vänd gärna några gånger.
  3. Sätt köttbitarna på spett. Lägg spetten på grill eller i stekpanna och grilla på hög värme, på spisen 6-7 minuter eller i ugn ca 10 minuter. Vänd dem några gånger. Tar du spetten direkt från frysen behöver de några minuter extra.
  4. Servera spetten varma med sallad, naturell youghurt och ris som huvudrätt. Du kan också ta bort spetten, skära tärningarna i tre delar och lägga dem i pitabröd tillsammans med lök, tomater och grönsallad. Utmärkt som utflyktsmat då inrullad i tunnbröd.
  5. Notiser: 1) Det skall verkligen stå 1 msk salt i ingredienserna. Detta blir precis på gränsen till för salt när man marinerar åtminstone kycklingfilé, jag tänker ta 2 tsk salt vid nästa tillagning, jag råder dig att börja där också. 2) Röd Chili, med detta avses pulver/mald krydda som enligt min källa/vän skall heta "red chili peppar" och absolut inte vara vanligt chilipulver. Jag hittade inte detta utan använde en rågad msk stark chilipuré (chilipaste, red curry). Det blev mkt bra och inte alls starkt (vilket jag hade hoppats på lite). Det går säkert utmärkt med 1 msk finhackad chilifrukt också.. 3) Jag marinerade 1 kg kycklingfilé i en Instant Marinater (under tryck) och när jag skulle röra om efter ett par timmar var redan all marinad uppsugen av kycklingen. Ta mer olja eller annan vätska om du vakuummarinerar. Om man marinerar i plastpåse räcker receptet till 1 kg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frucaos 24 maj 2010

    Ojojoj! Det var en riktig höjdare!! Jag hade inte riktig sorts chili - tog rejält med piripiri, så det blev lite sting i det hela. Inte hade jag tålamod att vänta hela 3 timmar heller ... Men absolut högsta betyg, och det här kommer göras flera gånger i sommar, var så säker!

  • kockenven 20 maj 2011

    Detta recept ska jag testa imorgon! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.