Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Keema Matar (Indisk curry)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Smakrik indisk curry, jättegott! Gluten- och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

Värm rapsoljan i en stekpanna och lägg i den hackade chilin samt lagerbladen. Rör runt en dryg halvminut och häll i löken och fräs tills den är gyllenbrun. Tillsätt de olika currysorterna efter smak och lägg i färsen i pannan. Krydda med salt och svartpeppar. När köttfärsen är brun, häll över tomatpuré, chilisås, ärtor och lite vatten så att färsen inte blir torr. Låt sjuda på låg värme i cirka tjugo minuter. Efter halva tiden, lägg i vitlök och färsk ingefära. Servera med basmatiris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lennart_58 8 augusti 2009

    Ja du, detta var en utav de bästa rätter jag ätit på länge, 5p är ju max tyvärr, skulle kunnat ge det dubbla, Lennart.

  • Lennart_58 9 augusti 2009

    Det som blir över kan med fördel blandas med en burk Campbells tomatsoppa o blir då en ljuvlig het o god soppa. Lennart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.