- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Köttgryta med indiska smaker som sköter sig själv.
Instruktioner
- Tärna köttet i 2-3 cm stora kuber, bryn det i omgångar i en het stekpanna och häll över i större gryta.
- Mixa i matberedaren: Chili, vitlök, lök, ingefära, mortlad kardemumma, samt lika delar koriander, spiskummin och curry, cirka 2 matskedar. Späd med rapsolja så att det blir till en currypasta.
Fräs currypastan i en stekpanna en stund så att alla smaker kommer fram. Häll sedan över i grytan, i med buljongtärningen och hackad tomat . Häll upp med vatten i grytan så att det täcker köttet.
- Låt grytan stå och puttra på svag värme halvt under lock i cirka 2-3 timmar eller tills köttet faller sönder. Strunta i att smaksätta grytan ytterligare nu då smakerna förändras under koktiden.
- När köttet ser klart ut och faller sönder har du i yogurt, honung, limesaft och salt. Jag tycker att det är godast med ganska mycket honung för att balansera upp det kryddstarka, men pröva er fram. Smaka av och häll eventuellt i mer av de andra kryddorna. Red med lite maizena för tjockare konsistens.
- Jag åt det tillsammans med en god sallad och en klick yogurt vid sidan av.
Publicerat den
15 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar