Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk räkcurry med kokosmjölk

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mixad vitlök och ingefära har jag köpt i en thaibutik. Man kan säkert använda pressad vitlök och färsk riven ingefära. Mangopickles kan man också köpa i thaibutiker. Kan säkert ersättas med mangochutney. Tillaga curryn i en gryta eller en stekpanna med hög kant.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj räkorna och blanda med en halv tesked salt. Blanda alla kryddor märkta med * till en pasta/gröt med lite vatten. Bryn den hackade löken i matoljan. Den ska vara riktigt gyllenbrun. Håll koll på värmen så att den inte blir bränd. Tillsätt den mixade vitlöken och ingefäran, rör om. Blanda i kryddpastan och rör om. Lägg i räkorna, chilibitarna och rör om väl, låt småputtra i ca. 5 min. Häll på kokosmjölken om curryn verkar torr späd med lite vatten. Den ska ha en såsig konsistens. Smaka och tillsätt salt efter behag. Garnera med hackad koriander. Servera curryn med ris och mangopickles.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.