Ett gammalt okomplicerat recept på indiskt bröd, det s.k. Nan (Naan). Den här varianten tillagas i torr stekpanna, lika enkelt som gott - och med få ingredienser. Extragott till starka curryrätter. Blir 15 bitar. Ät dem helst nygräddade och ljumma med smör.
Instruktioner
- Smula sönder och rör ut jästen i lite av vattnet, ljumma resten av vattnet och häll det över jästen.
- Tillsätt olja, salt, bikarbonat och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en deg.
- Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Knåda degen på mjölat bakbord, rulla ut den till en längd och skär den 15 bitar.
- Platta ut bitarna (eller kavla ut dem) till ca 1 cm tjocklek.
- Nagga kakorna och låt dem jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
- Hetta upp en torr stekpanna (gärna gjutjärn), lägg ner några kakor åt gången, sänk värmen och grädda bröden några minuter på varje sida tills de pöst upp och blivit brunfläckiga.
- Packa bröden i handduk när de är färdiggräddade och servera dem snarast med smör.(Går också fint att värma upp avsvalnade bröd i mikron innan servering)
Publicerat den
25 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott och lättlagat!