- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Indisk gryta som jag rört ihop. Känns som om det är många ingredienser men det är lättlagat och jättegott.
Instruktioner
- Hacka löken och chilin samt riv ingefäran.
- Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav.
- Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg.
Krossa kardemummakärnorna lätt med mortel.
- Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna. Låt detta koka upp, ha i kikärtorna, broccolin, blomkålen och en klick tomatpuré.
- Hacka under tiden tomaterna häll i dem i grytan.
Låt koka 10 min.
- Skölj spenaten och rör ner i grytan. låt koka några minuter och smaka sedan av med salt, vitpeppar och sambal oelek.
- Strö över koriander innan du serverar med bröd.
Publicerat den
2 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej, Ditt recept verkar jättegott men jag förstar inte hur spenaten, broccolin och blomkalen ska tillredas, ska den skäras i bitar innan den läggs i? Hur stora? Tack för svar. Carin