Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färg och smak med indisk mat.... Vill du ha grytan starkare i smaken så tillsätt med curry eller kajennpeppar. En klick mango chutney kan också göra susen om man vill ha extra kick.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i skinn - och benfria bitar. Sätt ris på kokning.
  2. Fräs curryn på rätt svag värme i matfettet i en kastrull. Rör ut mjölet klimpfritt i curryfettet och vispa i buljongen, lite i taget.
  3. Koka såsen några minuter. Rör ihop äggula och grädde och vispa ner i såsen, som nu inte får koka. Då skär den sig.
  4. Blanda kycklingbitarna i den heta såsen och servera direkt med kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • alsanati 25 oktober 2009

    alaa

  • aeshma 15 maj 2010

    Det låter gott! Jag brukar alltid låta kycklingen koka i själva såsen och då tar det längre tid och smaken av kryddorna försvinner lite gran. Enligt detta recept tar man antagligen mer tillvara på kryddornas smaker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.