Instruktioner
Marinera kycklingtärningarna i yoyghurten i 2 timar.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken så den blir mjuk.
Tillsätt ingefära och vitlök och låt det steka under 2 minuter.
Lägg i yoghurten med kycklingen och låt koka upp och sjuda under 5 minuter.
Lägg i alla kryddor tillsammans med den finhackade gröna pepparen i kycklingröran.
Låt sjuda på svag värme till dess att såsen nästan reducerats.
Lägg i den finhackade koriandern och muskoten och presa över citronen.
Garnera med finhackad paprika.
Servera med ris eller bara med nan-bröd, som du penslat med lite
olja eller smör och kört i en minut på 250 grader i ugnen.
Drick ett mjukt rött vin med mycket smak.
Starkt! Fick inte den röda färgen som på bilden men gott. Trevliga ingredienser dvs ingen "kryddpåse".
jäääävligt gott !!!
Kanske en dum fråga. Men använder man vanlig youhurt som man äter till frukost, fast naturell? Eller använder man matyoughurt? :) Ser sjukt gott ut iaf. Ska bjuda min mamma och syster på mat och har länge velat pröva detta recept :)
Denna var jätte god och den som vill ha lite färg kan ta en matsked tomatpuré..
För att den skall smaka MÅSTE man låta den svalna ett litet tag. Och låt den inte koka för länge
Sådär tycker jag, fick inte samma fina färg heller...
Väldigt färglös, inte alls som bilden. sen antar jag att man ska steka kycklingen först, den kan väl inte kokas klar på 5 min?
Med gurkmeja får man nog rätta färgen.