Seekh kabab är väl en av de mest välkända indiska rätterna utanför Indien, men den är också mäkta populär i sitt hemland. Som snacks eller som mellanmål, lagad hemma eller köpt i gatustånd
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål. Arbeta smeten ordentligt med händerna så att den blir klibbig. Gör 8-10 bullar.
- Sätt bullarna en och en på kraftiga grillspett av metall. Forma dem med handen till en jämntjock korv på ca 15 cm runt grillspettet. Lägg spetten i en långpanna, om du inte ska grilla på kolgrill.
- Sätt ugnen på grill och hög värme, sätt in spetten och grilla dem ca 5 minuter. Vänd dem ett par gånger. Låt dem inte steka för länge. Då blir de torra. De är färdiga när de inte ger efter om man pressar en gaffel lätt mot dem. Gör likadant med resten. Man kan också steka dem på stekpanna ovanpå spisen. Dra då försiktigt bort spettet före stekningen.
- Yoghurtsås: blanda yoghurt med gurka och mynta
- Ät kebab varm med en sallad och yoghurtsås eller naturell yoghurt. Eller skär dem i bitar och lägg med sallad, skivade tomater och skivad lök i pitabröd.
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna recept är inte indisk ursprunglig, det är en klassisk persisk kebab även så yoghurtsåsen som heter egentligen mast å khiar.
Skall testas :)