Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk biff- eller lammcurry

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Härliga indiska smaker. Här används tomater för att "reda" grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek köttet i oljan. Tillsätt den hackade löken och vitlöken. Fortsätt att steka tills allt är gyllenbrunt.
  2. Tillsätt kryddor (ingefära, lagerblad, currypasta, garam masala), tomatpuré och Mango Chutney. Stek ytterligare några minuter.
  3. Lägg över i en kastrull eller gryta. Häll i vatten och låt koka under lock ca 30-40 minuter, tills köttet känns mört.
  4. Lägg i skivad lök (kan uteslutas), paprika och tomater de sista 10 minuterna.
  5. Servera med pilaff- eller basmatiris, Mango Chutney och creme fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miaper1234 7 december 2008

    Suveränt god gryta.. Trodde jag hade currypasta hemma men hade tagit miste. I ren panik blandade jag i curry Vindaloo, jalapenopeppar och lite chili.. Det blev kanon!! Får prova med currypasta nästa gång få se vad som funkar bäst.. Till grytan hade jag bönsallad, mango chutney, basmatiris och Creme Fraiche med mynta i..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.