Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk biffcurry

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Detta är en festlig rätt som dukas fram med olika tillbehör att plocka av. Grytan kan också lagas av lammkött. Till denna kryddstarka rätt passar det bäst att dricka ett gott öl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Bryn dem i smör och lägg över dem i en gryta. Fräs sedan löken och lägg den i grytan.
  2. Blanda ner vitlök, paprika, kryddor, salt och tomater. Rör om och späd med lite vatten.
  3. Sjud på svag värme ca 45 minuter eller tills köttet känns mört. Smaka av med mera kryddor om så önskas. Ris serveras till.
  4. Lägg upp följande tillbehör i små skålar och bjud till grytan om du vill: kokosflingor, russin, skivade bananer, grön strimlad paprika och mango chutney.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.